A megszokottól eltérően pénteken délután került sor egy időmérő edzésre, mely a vasárnapi rajtsorrendet határozta meg. A leggyorsabb ezúttal is Max Verstappen volt, de akadt meglepetés is.

Péntek délután 17:00 órakor kezdődött az időmérő edzés a Red Bull Ringen. A felhők egyre csak gyűltek a pálya felett, de eső nem esett. Négy percet kellett várni Verstappen jó idejére. A holland az élre állt. Közben Piastri rakott össze egy nagyszerű kört. Az ausztrál pilóta a második helyen találta magát. Hat percet kellett várni a piros zászlóra. Valtteri Bottas az egyes kanyar után forgatta meg az Alfa Romeo-t és ragadt a pálya szélén. A finn visszaforgott a helyes irányba és visszatért a bokszba. Elvették Verstappen körét. Így Piastri állt az élre 1:05.893-as idővel.

Folyamatosan csökkent a pálya hőmérséklete. Folytatódott az időmérő. Norris nagyszerű kört rakott össze. Feljött a második helyre, alig lemaradva Verstappentől a McLaren pilótája. A Q1 kiesői között nem volt meglepetés. Tsunoda, Csou Kuan-jü, Sargeant, Magnussen és De Vries búcsúzott.

Jöhetett a Q2. Verstappen hamar a pályára ment. Perez-Verstappen szinte ugyanolyan időt futottak. A holland csak néhány századdal volt gyorsabb a középső szektorban. Verstappen idejét a Q2-ben ismét elvették. Norris került az élre, mert Pérez idejét is elvették. Senki nem mehet biztosra. Norris, Hülkenberg, Alonso egyelőre maradtak az élen. A Q2 végén nagy volt a forgalom. Verstappen viccnek nevezte, hogy mindenki körét elvették. A holland pilóta a Q2 végén is az élre tudott állni. Eközben Perez körét ismét elvették. Perez és Russell is kiesett a Q2-ben. Zsinórban negyedszer nincs ott Pérez a Q3-ban.

Jöhetett a Q3. Verstappen az élen 1:04.503-as idővel. A holland mögött Leclerc a második, Sainz a harmadik helyen állt. Hamilton szenvedett. A brit csak az 5. helyen egyelőre volt. Több mint 0,5 tizedet kapott. Albon idejét is elvették. Ő is elhagyta a pályát. Közben Verstappen tovább javított. Leclerc alig marad el a holland idejétől. A monacói pilóta 0,048 ezreddel marad el Verstappen-től. Verstappen nyerte az időmérőt. Mögötte a két Ferrari, Leclerc és Sainz végzett.

Eeredmény:

1 Max VERSTAPPEN
2 Charles LECLERC
3 Carlos SAINZ
4 Lando NORRIS
5 Lewis HAMILTON
6 Lance STROLL
7 Fernando ALONSO
8 Nico HULKENBERG
9 Pierre GASLY
10 Alexander ALBON
11 George RUSSELL
12 Esteban OCON
13 Oscar PIASTRI
14 Valtteri BOTTAS
15 Sergio PEREZ
16 Yuki TSUNODA
17 Guanyu ZHOU
18 Logan SARGEANT
19 Kevin MAGNUSSEN
20 Nyck DE VRIES