Sergio Perez már a negyedik versenyhétvégén nem jutott be a Q3-ba. A mexikói pilóta nem vette figyelembe a Red Bull tanácsát, amikor arra kérték, hogy figyeljen oda a pályahatárokra.

A mexikóinak már a negyedik futamot sem sikerült bejutnia a Q3-ba. A Q2-ben mindhárom gyorskörét törölték, mivel a 10-es kanyarban sorra elhagyta a pályát. A Red Bull figyelmeztette arra, hogy ezt ne tegye, mert törölni fogják az idejét. Perez nem hallgatott csapatára. Így csak a 15. helyről várhatja a vásárnapi rajtot. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy Sergio Perez pénteki időmérős eredménye után ő maga is dühös volt.

„Megvolt a tempója. Olyan autója volt, amivel könnyen befért volna az első vagy második sorba. Mi azt mondtuk neki, hogy: „Checo, maradj a fehér vonalakon belül. Menj három kört és ennyi. Nagyon frusztráló. Megtehette volna. Ott lehetett volna. Fantasztikus, hogy Max az első helyről rajtol, de kissé hiányérzetünk van. Rendkívül frusztráló, mert tudjuk, hogy mire képes. 1:04,9-es időt autózott. 0,03-al maradt el Max idejétől. Lehetett volna négy tizeddel lassabb is. Még akkor is bejut a Q3-ba.”- árulta el Christian Horner.