A Mercedes és Lewis Hamilton talán jobb eredményre számított a pénteki időmérő edzésen. A brit pilóta csak az ötödik helyről várhatja a vasárnapi rajtot. Hamilton még Lando Norris-tól is kikapott.

Lewis Hamilton csalódott volt a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzése után. A hétszeres F1-es világbajnok legjobb ideje fél másodperccel maradt el Verstappen pole-t érő idejétől, ami csak az ötödik helyre volt elegendő. A hétszeres bajnokot idejénél még a Mclaren pilótája Lando Norris is jobb kört rakott össze. Hamilton csalódottan nyilatkozott az időmérő után. Szerinte a Ferrari és a Mclaren is nagyot lépett előre.

„Nagyon nehéz volt az időmérő. Ez a pálya nem igazán fekszik az autónknak. Itt a régebbi autóinkkal sem teljesítettünk jól. Ez ma újra megmutatkozott. Szóval, kemény edzés volt, de túl vagyunk rajta. Ez nem az első hely, de elfogadom. Megpróbálok javítani rajta. Úgy gondolom, hogy a versenytempónk a harmadik legjobb környékén volt. A Red Bull-ok és a Ferrarik után mi vagyunk a leggyorsabbak. Jelenleg csak magunkra próbálunk koncentrálni, és a lehető leggyorsabbak szeretnénk lenni.”- árulta el Lewis Hamilton.