A pénteki időmérőn Sergio Perez esett ki a Q2-ben. Szombaton is akadt meglepetés kieső. Lewis Hamilton nem jutott be a Q2-be. A brit pilóta a 18. helyről várhatja a szombati sprintfutamot.

Jobb szombatban reménykedett Lewis Hamilton a pénteki időmérős 5. helye után. Nagyot kellett csalódnia. A Mercedes versenyzőjének már a Q1 végén ki kellett szállnia a Mercedeséből és a küzdelemből: az utolsó előtti rajtsorban jutott csak hely neki a sprintversenyre.

A hétszeres világbajnokon a pályahatárok fogtak ki és egy szerencsétlen időzítés. Hamilton az eredeti 1:06,624 másodperces körével könnyedén, az 5. helyen mehetett volna tovább a Q1-ből, ám mivel négy kerékkel elhagyta a pályát az utolsó kanyarban, az eredményét törölték. A hajrában újabb gyorskörnek futott neki, javítania viszont már sikerült. A Mercedes pilótája pozitívan próbálja felfogni a rossz teljesítményt.

„Rossz gumihasználat! Kiestem, igaz?”– kérdezte csalódottan, a választ már előre sejtve a kockás zászló lendülésekor. „Időzítés”– nevezte meg Hamilton a kiesése legfőbb okát. „Igen, ez sprintfutam, ami amúgy sem igazán számít. Ma csak próbálok jól szórakozni a mezőny végéről. Ez van, ami. Nem igazán érzek sehogy ezzel kapcsolatban…Jó lett volna versenyben maradni, de ma nem ment. Nincs igazán mit mondanom.”- árulta el Lewis Hamilton.