Charles Leclerc a szombati sprintkvalifikáción feltartotta Oscar Piastri-t. A monacói pilóta ezért büntetést kapott. Három rajthelyes büntetést kapott.

A Ferrari pilótáját beidézték az FIA versenyfelügyelői. Állítólag akadályozta a McLaren pilótáját, Oscar Piastri-t sprintkvalifikáción Charles Leclerc háromhelyes rajtbüntetést kapott, amiért az Osztrák Nagydíj szombati sprintkvalifikációján feltartotta Oscar Piastri-t.

Leclerc a hatodik helyet szerezte meg a szombati időmérőn. Három rajthelyes büntetésével csak a kilencedik helyről vághat neki a szombati 100 kilométeres futamnak. A felügyelők közleményében ez áll: „A 16-os autó vezetője azt mondta, a csapata a négyes kanyarba érve figyelmeztette utoljára, hogy valaki jön mögötte és látta a nyolcas kanyarban a 81-es autót, ami még az előző kanyart vette be. A csapat képviselője szerint tájékoztathatták volna pilótájukat egyértelműen a 81-es autó érkezéséről, ebben az esetben ugyanis ő korábban félreállhatott volna. Ennek megfelelően úgy döntöttünk, hogy bár a hiba nem teljesen a versenyző felelőssége és a csapat kommunikációjának hiánya nagy szerepet játszott a feltartásban, a rajtbüntetés helytálló, mivel a 81-es autót szükségtelenül tartotta fel, miután ez egy elkerülhető szituáció volt.”- áll a felügyelők közleményében.