Sergio Perez sorozatban már a negyedik versenyhétvégén nem tudott bejutni a Q3-ba. Ezzel szemben Max Verstappen ismét megszerezte a pole pozíciót. A mexikói pilóta a versenybírákat kritizálta.

A mexikói pilóta idejét többször törölték a Q2-ben. Az időmérő második szakaszában még javított idején és a második helyre ugrott fel. Idejét viszont ismét törölték. Csak a 15. helyről várhatja a vasárnapi rajtot. Már sorozatban a negyedik versenyhétvége, mikor Perez nem jut be a Q3-ba. Verstappen ezzel szemben sorra nyerte az időmérőket. Perez az időmérő után azt állította, hogy a Forma-1-es versenybírák nem vették figyelembe azt a tényt, hogy Alexander Albon feltartotta az Osztrák Nagydíj időmérőjén.

„Eleinte egy kicsit össze voltunk zavarodva, de utána megkaptam a visszajelzést. A 10-es kanyar felé haladtam, de minden világos volt, jó volt a köröm. Az utolsó próbálkozásomnál viszont hirtelen ott volt előttem Albon. Nem tudtam rendesen lassítani, elmentem egyenesen, és nagyjából egy tizedet vagy annál is többet buktam ezzel. A versenybírák azonban nem vették figyelembe, hogy blokkoltak. Sok minden van, amit kontrollálni tudok, de ez sajnos… Egy jó kör végén vagy, aztán hirtelen feltartanak, majd büntetést kapsz. A rendszer szerintem rossz. Egyszerűen zavaró, hogy nincs erre egy jó rendszerünk, és nem veszik figyelembe, amikor ilyesmik történnek.”- mondta Sergio Perez, akinek szavait a Racingnews365 idézte.