Max Verstappen pole-ja veszélyben volt. Az FIA versenyfelügyelői vizsgálat alá vonják. A holland pilótát Kevin Magnussen akadályozásáért vonták vizsgálat alá.

Max Verstappen szerezte meg a pole pozíciót a pénteki időmérő edzésen. Charles Leclerc mindössze 0,048 másodperccel kapott csak ki a hollandtól. Verstappen pole-ja viszont egy darabig veszélyben volt. A versenybírák beidézték Kevin Magnussen akadályozásáért. A közleményben az áll:

„Az FIA Forma-1-es sportszabályzata 37.5. cikkelyének állítólagos megsértése – Az 1-es autó szükségtelenül akadályozta a 20-as autót az 1-es kanyarban.”- állt a közleményben. Verstappen viszont megtarthatta az első helyét. Érdekes módon Carlos Sainz ugyanilyen vétségért Kanadában három rajthelyes büntetést kapott. Verstappen-re is ez várt, de a versenybírák felmentették a holland pilótát.

Mi is történt?

Verstappen az ideális íven halad. Megmagyarázhatatlanul lassú tempóban. Ha kevin Magnussen nem figyelt volt, és nem rántja el a kormányt, akkor a Red Bull szerelőinek most lenne dolga. Miután mindkét pilótát meghallgatták, és átnézték a felvételeket és adatokat, a stewardok úgy döntöttek, hogy nem büntetik meg Verstappen-t.

A felügyelők megállapították, hogy Magnussen az 1-es kanyart levágta és nem kellett nagyot korrigálnia. Azt a tényt, hogy Magnussen idejét később törölték a pályakorlátok miatt, a felügyelők figyelmen kívül hagyták. Minden incidenst minden esetben a többi incidenstől vagy büntetéstől függetlenül kivizsgáltak.