Charles Leclerc a második helyről rajtolhatott az Osztrák Nagydíjon. Hiába volt lassabb, mint Carlos Sainz, nem kellett átadnia a pozícióját. A monacói szerint működnek a fejlesztések, de a tempó nem igazán javult.

Charles Leclerc örült annak, hogy a 2023-as Forma-1-es szezonban másodjára is fel tudott állni a dobogóra. Elismerte, hogy a Ferrari tempója a fejlesztéseikkel együtt sem javult számottevően. Leclerc lemaradása több mint 24 másodperc volt Verstappen utolsó kerékcseréje előtt, így egyelőre csak annak tud örülni, hogy újra a dobogón állhat. A versenyhétvége 3 napjából kettőn jó munkát végeztek.

„Pénteken és ma mindent kihoztunk a rendelkezésünkre álló technikából. Tegnap, a sprinten rossz volt a tempónk, de ma nagyon jó érzés volt, hogy ismét felállhattam a dobogóra. A fejlesztéseink jól működtek. Érzetre jobb volt az autó, ami pozitívum a jövőre nézve. A csapat nagyszerű munkát végzett azzal, hogy a tervezettnél korábban a rendelkezésünkre tudták bocsájtani az új alkatrészeket, de bőven van még mit tennünk, mert Max és Checo sokkal gyorsabb volt. Mindent megpróbáltam, de ez nem volt elég, a legutóbbi pár versenyünk után így is jó érzés egy jobb eredményt szerezni.”- árulta el Charles Leclerc.