A szombati sprint verseny vizes körülmények között rajtolhatott el. A verseny végére már száradóban volt a pálya. Vajon milyen idő lesz a vasárnapi F1-es főfutamon?

Hamarosan elrajtol a 2023-as Forma-1-es szezon kilencedik futama, az osztrák Nagydíj. Eddig elég változó körülményekkel szembesülhettek a pilóták és a csapatok. Nedves körülmények között rajtolt el a szombati sprintfutam, de a verseny végére már száradóban volt a pálya. Max Verstappen ennek ellenére inter gumikon nyerte meg a szombati sprintfutamot.

Hasonló időjárási viszonyok lesznek vasárnap is? A WeerOnline.nl szakoldalnak köszönhetően megnézhettük, hogy milyen idő várható a főfutamon. Az előrejelzések szerint meleg és száraz idő lesz Spielbergben. Vasárnap nem várható olyan időjárási körülmény, mint szombaton volt. Reggelre még számoltak némi záporral. Az előrejelzések szerint a délutáni órákban már nem várható esőzés.

Délután a napsütést némi felhősödés megzavarhatja, de ebből nem lesz eső. A hőmérséklet 23 fok körül alakul. A verseny helyi idő szerint 15:00 órakor rajtol majd el. Nagyon kicsi az esélye annak, hogy a Red Bull Ringet zápor áztassa. Viszont az UV elég erős lesz.