Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója úgy gondolja, Sergio Pereznek nem kellett volna ilyen agresszíven versenyeznie Max Verstappen ellen az Osztrák Nagydíj szombati sprintfutam első körében.

A szombati sprint futam rajta után keményen összecsapott a Red Bull két pilótája. Előbb Perez terelte le Verstappent a 2-es kanyarnál, majd Verstappen vezette ki Perezt a 3-as kanyarnál. A 24 körös futamot végül Max Verstappen nyerte. Perez pedig a második helyen zárt. Így a Red Bull újabb kettős sikert könyvelhetett el. Helmut Marko pedig azt mondta, hogy nem volt jó csapatjátékos Perez az első körben. Beszélni fog Perez-el és meghallgatja a mexikói álláspontját is.

„Sergio rajtolt jobban. Ezzel még semmi baj nincs. Ezután az jött, hogy a másik versenyzőt a fűre küldte a nedves pályán, ez pedig nem igazán passzol a jó csapatmunka szellemiségéhez. De meg fogom hallgatni Checo verzióját is. Aztán hogy Max természetesen hasonlóan agresszívan ment bele a hármas kanyarba. Ez várható volt. A fő vizes volt. Hála Istennek, hogy pozitívan végződött a helyzet.”- árulta el Helmut Marko.