Lance Stroll tisztelgett Dilano van ‘t Hoff előtt, aki szombaton a belga versenypályán egy balesetben vesztette életét. Négy éven belül két pilóta is életét vesztette Spa-ban. Stroll változtatásokat követel.

Anthoine Hubert 2019-es Spa-Francorchamps-i végzetes incidense mai napig él a versenyzőkben. A Motorsport szombaton újabb gyászba borult. Belgiumban újabb baleset történt, amiben egy 18 éves pilóta a helyszínen életét vesztette.

Az F1 sprintfutama előtt kaptuk a hírt. Van ‘T Hoff Spa-ban tömegbalesetet szenvedett és a helyszínen életét vesztette. Az eset a Raidillon/Eau Rouge-ot követő pályaszakasznál történt. Ott, ahol Anthoine Hubert is életét vesztette. Stroll szerint biztonságosabbá kell lenni a spai pályát, mivel 4 éven belül 2 pilóta is életét vesztette Belgiumban.

„Ez egy tragikus nap a motorsport számára. Ma elvesztettünk egy pilótát. Azt szeretném, hogy mindenki gondoljon ma rá. Én rá és családjára gondolok. Elég szomorú az, ami szombaton történt. „Úgy gondolom, hogy biztonsági szempontból az Eau Rouge-ban valaminek történnie kell, négy éven belül két pilótát is elvesztettünk. Ez egy nagyon veszélyes kanyar. Ezt minden évben elmondjuk. Ennek nem kellett volna megtörténnie. Valamit ott változtatni kell. Szerintem túl veszélyes, és azt hiszem bármikor történhet ilyen vagy hasonló baleset. A 2019-es eset megismétlődött és elvesztettünk egy fiatal pilótát. Ez nem fair. Szóval beszélnünk kell róla.”- árulta el Lance Stroll.