Lewis Hamilton több alkalommal elhagyta a pályát az Osztrák Nagydíjon. A csapatrádión is jelezte csalódottságát. A Mercedes nem úgy teljesített, ahogy azt várták.

Lewis Hamilton a hetedik helyről várhatta az Osztrák Nagydíj rajtját. A Mercedesnek kemény hétvégéje volt. A hétszeres bajnok már a versenyen csapatrádión jelezte, hogy nehéz a pálya határain belül vezetni az autót. A brit pilóta megkapta a fekete-fehér zászlós figyelmeztetést, majd az öt másodperces büntetést is. A verseny közben Toto Wolff is beszélt csapatrádión Hamilton-al: „Lewis, az autó rossz, tudjuk. Csak vezesd.”

„Határozottan nem számítottam arra, hogy ennyire rosszul fogunk szerepelni, mint ahogy a futamon tettük. Nem igazán tudok rá választ adni, tényleg. Mindenképpen meglepő, de az autó érzése nagyon hasonló volt, mint az egész tavalyi évben, szóval ebből a szempontból nem ez a legnagyobb meglepetés. Az autó határozottan más volt, mint az elmúlt két versenyen. Az elmúlt két futam sokkal, de sokkal jobb volt, mint a mostani”- árulta el Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok egész hétvégén a tempóhiányra panaszkodott.

„Tudtuk, hogy itt nagyon rossz a hátsó része az autónak, ezért sokat vettünk ki az első szárnyból, hogy megpróbáljuk megtartani az egyensúlyt, hogy hosszan kint tudjunk maradni. És masszívan túllőttünk a célon, így az utolsó két kanyarban majdnem blokkoltam. A 10-es kanyarba érve csak csúsztam, és nem tudtam mit tenni. Azt hiszem, valószínűleg új megoldást kell találniuk erre a pályára” – vélekedett Hamilton. „Évekkel ezelőtt, amikor még nem volt ez a pályakorlátozásos dolog, a pálya sokkal élvezetesebben vezethető volt. Furcsa úgy vezetni, hogy szinte jelentened kell az előtted haladó autót (a pályaelhagyásokkal kapcsolatban), mert a csapat ezt akarja. De ez nem motorsport és nem versenyzés, tudjátok?”- zárta Lewis Hamilton.