Sergio Perez szerda este nem érezte jól magát. Csütörtökön ki is hagyta a sajtónapot. Elmondta, hogy egész hétvégén nem aludt túl sokat. Az Osztrák Nagydíjon végig a betegséggel küzdött.

A Red Bull pilótája csütörtökön nem jelent meg a sajtónapon. A mexikói pilóta rosszullétre hivatkozott. A hírek szerint megfázott, de hamar meggyógyult és autóba ülhetett. Részt vett már a pénteki edzésen, időmérő edzéseken és a futamon is. A pénteki időmérőn csak a 15. helyet szerezte meg. Vasárnap a harmadik helyen zárt. Bár még mindig érezte a betegség hatásait. Míg a hétvége előtt azt mondta, szüksége van kis pihenésre.

„Igen, nagyon boldog vagyok. Számomra ez egy nagyon nehéz hétvége volt. Főleg fizikailag. Nagyon gyenge voltam. Csütörtökön beteg voltam, így nem volt könnyű hétvége. Magas lázam volt. Nem aludtam a hétvégén. Szóval ez nagyon jó eredmény a csapattól. Fantasztikus stratégiánk és a tempónk is jó volt. Ez egy nagyon megerőltető sport, az autóban és az autón kívül is. Nagyon beteg voltam, szóval nagyon remélem, hogy néhány napon belül felépülök, mert Silverstone egy másik nagyon kemény, nagyon megerőltető verseny, szóval időre van szükségem. Jelenleg nagyon messze vagyok a 100%-tól.”- jelentette ki Sergio Perez.