Az Osztrák Nagydíjra több csapat is frissítésekkel készült. A verseny után úgy tűnt, hogy a Ferrari és a Mclaren újításai működnek. George Russell szerint a McLaren frissítéseivel megfogták a Mercedest.

George Russell nem értette, hogy a Mclaren mitől volt annyira jó Ausztriában. A wokingi csapat egyik futamról a másikra nagyot lépett előre és a Mercedes előtt végeztek a Red Bull Ringen. Russell elismerte. Nem számítottak arra, hogy a Mclaren ilyen erős lesz Ausztriában. Lehet, hogy a Mercedes lépett egyet hátra? Russell szerint a sprint hétvégéjének formátuma hatással volt a Mercedes teljesítményére is.

„Sok dolgot meg kell még értenünk. Nagyot léptünk visszafelé. Lando és a Mclaren nagy meglepetés volt számunkra. Egyértelműen jó munkát végeztek. Bizonyos körülmények között gyors autónk van, és csak meg kell értenünk, miért voltunk lassúak a hétvégén. A megfelelő egyensúlyt kellett megtalálni, de ez a pálya más, mint a barcelonai. Az elmúlt két hétvégén nem voltunk annyira versenyképesek. Ha egy normál hétvége lett volna, akkor lehet az eredmény is más lenne.”- árulta el George Russell.