Carlos Sainz Ausztriában a negyedik helyen végzett. A Ferrari versenytempója miatt optimista. Egy dolog miatt viszont frusztrál a spanyol pilóta.

A Ferrari Charles Leclerc révén a második, Carlos Sainz révén a negyedik helyen végzett az Osztrák Nagydíjon. Igaz, a spanyol pilótát a futam után megbüntették pályaelhagyások miatt. Visszacsúszott a hatodik helyre. Sainz a leintést követően arról nyilatkozott, hogy szerinte benne lehetett volna a futamban a dupla Ferrari-dobogó is. A tempójuk miatt optimista, de frusztrálja, hogy nem tudnak teljesen élni a lehetőségeikkel:

„Úgy gondolom, ma lehetséges lett volna a kettős dobogó. Főleg a tempót tekintve. Optimista vagyok-e a brit és a magyar hétvége előtt? Igen, de egy kicsit frusztrált is. Volt néhány olyan verseny, ahol jó volt a tempónk. Csak nem sikerült a maximumot kihoznunk ezekből a futamokból. Idén nagyon gyors vagyok, különösen a versenyen. Úgy érzem, nagy lépést tettem előre, ha megnézzük a mai és a tegnapi tempómat. Nem rossz a negyedik hely, de szerintem a mai napban a második vagy a harmadik hely is benne lett volna.”- árulta el Carlos Sainz.