Az FIA hivatalosan is megerősítette, hogy jogosnak ítélték az Aston Martin óvását. A brit csapat a végeredmény ellene óvott. A versenybírák több esetet nem vizsgáltak a futam alatt. Több pilóta kapott még büntetést a verseny után.

Az Aston Martin megóvta a 2023-as Forma-1-es Osztrák Nagydíj végeredményét, mivel meglátásuk szerint több büntetés is elmaradt a pálya elhagyásáért. Az FIA egy közleményben tisztázta a helyzetet, és elismerték, hogy számtalan mennyiségű esetet kellett volna egyesével fölülvizsgálniuk a verseny alatt, amivel nem végeztek időben. Több, mint 1200 bejelentést kaptak a csapatoktól arról, hogy egy pilóta a pálya határát jelző fehér vonal átlépésével kiszélesítette a pályát. Az FIA azt is megerősítette, hogy minden bizonnyal változni fog a 2023-as Forma-1-es Osztrák Nagydíj hivatalos végeredménye. Így is történt.

Norris feljött negyedik helyre. Sainz visszaesett Alonso mögé, Hamilton is bukott egy helyet. Nagy nehezen megszületett az Osztrák Nagydíj végeredménye. Sainz, Hamilton, Gasly, Albon, Logan Sargeant 10, Ocon 30 Nyck de Vries 15 és Yuki Tsunoda 5 másodperc büntetést kapott. A hivatalos végeredmény:

Az Osztrák Nagydíj pontszerzőinek listája:

1. Verstappen
2. Leclerc
3. Perez
4. Norris
5. Alonso
6. Sainz
7. Russell
8. Hamilton
9. Stroll
10. Gasly