Dilano van ‘t Hoff, egy 18 éves pilóta vesztette életét Spa-ban a hétvégi Formula Regional Európa-bajnokság belga futamán. Négy éven belül két pilóta is életét vesztette ezen a pályán. Így több biztonsági kérdés is felmerült a belga pályával kapcsolatban.

Dilano van ‘t Hoff halála után többen követelték, hogy vizsgálják felül a spai pályát. Lance Stroll szerint az F1 „tűzzel játszik”. Spa-ban nagyobb hangsúlyt kell fektetni a biztonságra. Max Verstappen úgy véli, hogy a Jeddah Formula-1 pálya „veszélyesebb”, mint a Belga Nagydíj helyszíne, Spa-Francorchamps.

„Az biztos, hogy ez egy elég veszélyes kanyar, de Jedda 1-es szektora még veszélyesebb. Örülök, hogy még nem történt semmi ebben a szektorban, mert a 6-os, 7-es, 8-as kanyarba belemenve vakon vezetünk. Nem tudod mi van előtted. Emlékszem, ott az év elején ideges lettem a mérnökömre, mert akadályoztam Landót. Tudom milyen érzés ez. Nagyon veszélyes. z biztos, hogy az Eau Rouge tetejére érve sem látunk semmit, de ez a baleset kicsit feljebb történt. Talán nagyobb bukóteret is csinálhatnánk, hogy a gumifalról ne pattanjon vissza az ütköző autó. Sajnos hétvégén Spa-ban esett az eső és a rosszak voltak a látási viszonyok. Ez nagy probléma. Száraz pályán kicsit más a helyzet.”- árulta el Max Verstappen.