Egyre több pletyka kering az AlphaTauri körül. Egyes pletykák szerint Daniel Ricciardo 2024-ben az AlphaTaurinál versenyezhet. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kifejtette véleményét a helyzetről.

Ricciardo jelenleg a Red Bull tartalékpilótájaként tevékenykedik. Korábban kijelentette, hogy egy álom lenne, ha karrierjét a Red Bull-al való versenyzéssel zárhatná el. A hírek szerint az ausztrál nyitott arra az ötletre, hogy 2024-ben a Red Bull csapat testvércsapatához, az AlphaTauri-hoz szerződjön. Christian Horner elmondta véleményét Ricciardo szerződtetéséről. Arra a kérdésre, hogy Ricciardo az AlphaTauriban indulhat a következő szezonban, Horner elmondta:

„Még korai lenne a jövő évről beszélni. Daniel szerződése erre az évre szól. A Brit Nagydíj előtt autóba ülhet a Pirelli tesztjén. „Szóval úgy gondolom, hogy az első dolog az lesz, hogy megnézzük, hogyan teljesít és mennyire motivált. Eddigi pályafutása során hét nagydíjat nyert. Szóval úgy gondolom, hogy az első dolog az lesz, hogy megnézzük, hogyan teljesít és mennyire motivált. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy az AlphaTauri milyen döntést hoz.”- árulta el Christian Horner.