Lewis Hamilton 2020-ban tudta utoljára megszerezni az F1 bajnoki címét. A Mercedes azon dolgozik, hogy a brit pilóta újra a csúcsra érhessen és a rekordnak számító nyolcadikat is megszerezze. Toto Wolff főnök szerint a német csapat tartozik ezzel Hamilton-nak.

Hamilton azon volt, hogy megnyerje a nyolcadik címet. Szeretné megdönteni Michael Schumacher rekordját. 2021-ben volt erre utoljára esélye. A szezonzáró utolsó körében Max Verstappen megelőzte a brit pilótát és ezzel a holland nyerte az egyéni bajnokságot. Azóta Hamilton nem nyert futamot. Verstappen azóta is szárnyal és a harmadik bajnoki címe felé tart. Hamilton kijelentette, hogy addig nem vonul vissza, amíg meg nem szerzi a nyolcadik címet. Toto Wolff szeretné, ha Hamilton elérhetné célját.

„Lewis Hamilton egyértelműen a legfontosabb személyiség a sportágunkban. Annyira sokoldalú. Nemcsak a versenyző és a világbajnok, hanem sokszínűség és a fenntarthatóság úttörője is. Neki nincsenek határok. Szerintem ő a legjobb karakter, akivel valaha is találkoztam. Tartozunk neki egy nyolcadik bajnoki címmel.”- árulta el Toto Wolff.