Carlos Sainz két különálló interjúban kritizálta a Ferrari csapatát. Bolondnak érezte magát, amikor beleegyezett a Ferrari stratégiájába.

Úgy tűnt, hogy Sainz tempója jobb volt az Osztrák Nagydíj első felében, mint Charles Leclerc-é. A spanyol pilóta kérte a csapatát, hogy hagy előzze meg a monacóit. Ezt a Ferrari nem engedte meg. Az olasz csapat nem engedte meg, hogy támadja csapattársát. Sainz ezt az utasítást követte. Később még csalódottabb volt. Sainz több pozíciót vesztett, amikor a Ferrari dupla kiállással cserélt kereket a két pilóta autóján. Lando Norris és Lewis Hamilton is megelőzte a spanyolt. Sainz nyíltan beszélt érzéseiről:

„Egyértelmű, hogy most nem örülök annak, ami akkor történt. Amikor úgy érzed, hogy gyorsabb vagy, de a csapatutasítást követed, olyankor bolondak érzed magad. Nem a legjobb érzés, az biztos. A negyedik helynél erősebb volt a tempóm. Az, hogy csapatjátékos voltam az első szakaszban, majd kompromittálódott a Charles mögötti boxkiállással, nagyon befolyásolta a versenyemet. A csapat bizonyos döntései miatt teljesen hülyének néznek.”- árulta el Carlos Sainz a GPFans lapnak.