Az F1 kiadta a 2024-es versenynaptár tervezetét. Jövőre 24 futamot szeretnének rendezni. Fernando Alonso feleslegesenen hosszúnak tartja a Forma-1-es versenynaptárat. Szerinte a sportban dolgozó emberek sem igazán élvezik azt, hogy az utóbbi időben jelentősen kibővült a versenynaptár.

Az F1 a Brit Nagydíj előtt mutatta be a száguldó cirkusz 2024-es versenynaptárát, mely rekordszámú futamból áll. 24 helyszínre látogatna el jövőre az F1 mezőnye. A FOM és a Liberty Media már évek óta tervezi, hogy 24 versenyesre bővíti a versenynaptárat. 2024-ben Kína visszatérésével még úgy is összejött, hogy új helyszín nem is lesz jövőre az idén bemutatkozó Las Vegas, és a visszatérő Katar mellett. Fernando Alonso ennél is kevesebb versennyel is megelégedne. Úgy érzi, nem is a pilóták szenvednek a legjobban a hosszú versenynaptártól.

„Szerintem már egy jó pár éve kifejtettem a véleményemet erről a nehéz témáról. Megértem, hogy milyen előnyei vannak ennek a versenynaptárnak. Óriási az érdeklődés a Forma-1 körül. Egyet is értek azzal, hogy új országokba, új versenyekre vigyük el a sportot. Idén itt lesz Las Vegas, egy pár éve Katar, és pénzügyileg mindenki jobban jár. Ezt megértem. Ugyanakkor bármelyik munkatársunknak már 18 verseny is bőven elég lenne. Amikor 18-19 versenynél több van, mindenki elkezd stresszelni azon, hogy nincs elég ideje pihenni. A paddockban mindenki csak rohan február és december között.”- árulta el Fernando Alonso.