Lewis Hamilton szeretné, ha megállítanák a Red Bull dominanciáját. Korábban azt javasolta az FIA-nak, hogy vezessen be egy olyan szabályt, ami megszabja, mikortól lehet fejleszteni a következő évi autót. Az FIA erre a kérdésre válaszolt.

A Red Bull uralja a 2023-as bajnokságot is. Eddig mindent megnyertek. Kilenc futamból eddig kilenc győzelmet arattak. Max Verstappen szépen ahald a harmadik bajnoki címe felé. A Red Bull nagy előnye miatt hamar nekiláthatnak a 2024-es autó fejlesztésének, ami előnyhöz juttathatja az osztrák csapatot. Hamilton szerint olyan szabályt kellene hozni, miszerint minden csapat csak egy adott időponttól fejleszthetné a jövő évi autóját. Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke reagált Lewis Hamilton javaslatára.

„Bármilyen javaslatra nyitottak vagyunk. De úgy gondolom, hogy volt idő, mikor a Mercedesnek is jól ment. Most a Red Bull-nak megy jól. Mit tegyünk? Büntessük meg őket, mert valamit jobban csináltak? Nem. Tegyük szorosabbá a mezőnyt. A többi csapatnak kell jobbnak lenni. Senki sem akadályozza meg a többi csapatot abban, hogy jobbak legyenek. Nem büntethetjük meg azt, aki a kemény munkával jó eredményt ér el. Ez igazságtalan.”- árulta el Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke.