Lewis Hamilton szerződése az év végén lejár. A Mercedes és a brit pilóta is beszéltek már a folytatásról, de szerződést még nem írták alá. A hétszeres bajnok úgy érzi, hogy öt évet még maradna az F1-ben.

A Mercedes pilótája jelenleg még tárgyal a szerződéshosszabbításról. 2013-ban csatlakozott a német csapathoz és azóta hét bajnoki címet szerzett. Nyíltan beszélt arról, hogy az év végén is a Mercedesnél szeretne maradni. Minden jel arra utal, hogy a hétszeres bajnok még 40 évesen is az F1 rajtrácsán lesz.

„Motiváltabb vagyok, mint valaha. Természetesen az ember 20-as éveiben minden könnyebb. Könnyebben támaszkodhat az ember a képességeire és fittebb is. Most keményen kell edzenem. Keményebben dolgozom a mérnökökkel is. Elhivatottabb vagyok, mint valaha, és a sikerre éhes vagyok. Vissza akarok jutni a csúcsra.”- árulta el Lewis Hamilton. Arra a kérdésre, hogy meddig marad az F1-ben, így válaszolt: „Remélem, hogy tovább maradok, mint egy év. Még legalább öt év van bennem.”- zárta a brit bajnok.