Daniel Ricciardo két évet töltött a Renault, majd a Mclaren csapattal, miután elhagyta a Red Bull-t. 2023-ra mem talált magának megfelelő ülést. Így a bikák tartalékosa lett. Az ausztrál pilóta a visszatérésre készül.

Daniel Ricciardo minden erejével azon dolgozik, hogy visszatérhessen a rajtrácsra. Jelenleg a Red Bull tartalékosaként dolgozik és a pálya mellől nézi a versenyeket. A Red Bull-al szeretne visszatérni a rajtrácsra, de Max Verstappen-nek és Sergio Perez-nek is élő szerződése van. A mexikóinak 2024-ig szól. Egyetlen esélye lehet az ausztrálnak. De Vries jövője nem biztosított és nem is teljesít úgy, ahogy elvárták tőle. Vajon Ricciardo visszatérne az AlphaTauri-val? Válasza igen, de lenne egy feltétele is.

„Nyitott vagyok. Ha arról van szó, hogy három évre írjak alá, és végig ennél a csapatnál kellene maradnom, akkor talán ez nem az a szerződés, amit keresek. De nyilván ha lehetőségem lenne arra, hogy a Red Bullhoz igazoljak… nem tagadom, az az igazság, hogy a Red Bullnál szeretnék versenyezni. Ha ez megteremtené az utat a visszatéréshez, akkor aláírnék. Nagyon szeretnék jövőre újra ott lenni a rajtrácson. Ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném, akkor hiába nem ez az A-tervem, nem fogok kiborulni, ha jövőre is a partvonalon kívül lennék. Nico Hülkenberg is így járt néhány évig, bár volt pár beugrása, és idén elképesztően teljesít. Szóval nem aggódok amiatt, hogy elfelejtek vezetni. Nyilvánvalóan nem leszek fiatalabb, szóval nem szeretnék sok időt kihagyni. én sem akarok Alonso lenni, aki még a 40-es éveiben is az F1-ben van. De ha ránézek, azt mondom, hogy ha ő még mindig ennyire jó, akkor talán én is szeretném ennyi ideig csinálni!. Ha a csapat azt mondaná, hogy jövőre még maradnék a partvonalon, aztán a következő évben már lenne helyem, akkor azt mondanám, hogy rendben, várok egy évet. De nagyon szeretnék versenyezni.”- árulta el Daniel Ricciardo.