Szünet nélkül folytatódik az F1 programja. Ezúttal Angliába utazott a mezőny. Pénteken rendezték meg az első és a második szabadedzést, ahol a Mercedes nem fért be a top 10-be. Lewis Hamilton válaszokat keres a rossz teljesítményre. A hétszeres bajnok elégedetlen a Mercedes beállításaival.

Lewis Hamilton úgy véli, hogy a Mercedesnek dolgoznia kell az autó beállításán. Szerinte választ kell találniuk a tempóhiányra, miután a Brit Nagydíj két szabadedzésén nem fértek be a top 10-be. A hétszeres világbajnok legjobb ideje 1:29.283 volt, amit a második edzésen érte el. A lágy gumikon 1,2 másodperccel maradt el Max Verstappen idejétől.

A szél is befolyásolta az autók viselkedését. Hamilton észrevehetően küzdött a Club kanyarban. A Mercedesnek nem volt tapadása. Az edzés után bevallotta, hogy nehezen volt kezelhető a W14-es. Hamilton a következőket mondta: „Nehéz volt az autót vezetni. Nem számít mit teszünk, hogyan állítjuk be az autót. Továbbra is nehezen lehetett vezetni az autót. Egyik körben sem éreztem, hogy javulna az autó. Ez is azt mutatja, hogy valami nincs rendben. Hosszútávon nem tűnünk rossznak. Szóval, legalább ez pozitívum.”- kezdte a hétszeres bajnok.

Hamilton megjegyezte, hogy az edzés végén kezdett javulni az autó egyensúlya, de elismeri, hogy a német csapatnak még van mit csinálnia. „A szabadedzés vége felé kezdett javulni az autó. Lehet, hogy a szél vagy az egyensúly javult. Vagy csak megszoktam a rossz egyensúlyt. Próbálunk dolgozni az autón. Mick is dolgozik a szimulátorban. Remélhetőleg találunk válaszokat.”- zárt a Lewis Hamilton.