Magyar idő szerint 12:30 perckor kezdődött a harmadik edzés Silverstone-ban. A pálya fölött kezdtek gyülekezni a felhők. Vajon az erőviszonyok is változtak?

Nyitott a bokszutca. A Mclaren-nél már is bajba került. Lando Norris hajtott volna ki a boxutcából, amikor rászóltak rádión, hogy azonnal álljon meg, mert elvitte a fék melegítésére szolgáló eszközt. Leclerc is hamar kiment a pályára. A monacói teljesen kihagyta a második edzést. A Ferrari kicserélték az elektronikát. Hat perc telt el. Verstappen az élre ugrott. Nagyon jól ment a két Mercedes. Lewis Hamilton csak 13, míg George Russell is csak 25 századot kapott Verstappen-től, ezzel előbbi a második, utóbbi a negyedik helyen állt 10 perc körözés után.

Carlos Sainz volt az első, aki áttörte az 1:28-as határt. 16 perccel az edzés kezdete után a két Ferrari állt az élen. Hamilton ment egy nagyon jó kört. A hétszeres világbajnok brit 1:27.940 perces idővel vette át a vezetést. Feltámad a Mercedes? Nem sokáig tartott Hamilton uralma. Leclerc és fél másodpercet adott a britnek. A fiatal monacói vezetett 1:27.4-es idővel.

Sargeant sérült meg. Szólt a csapatnak rádión, hogy valami eltalálta a könyökét menet közben. A fiatal versenyző jól van, nyugtatott meg mindenkit. 24 perc elteltével Leclerc, Hamilton, Sainz, Verstappen volt az első négy sorrendje. Egy perccel később Alex Albon feljött a második helyre. Az edzés 26- percénél tartottunk. A rendezőség közölte, hogy esik, ami a pálya egyes pontjain igaz csak, más részek viszont még teljesen száraz a pálya. 30 perc telt el a tréningből. Leclerc az esőben is kint maradt. 27 perc volt az edzésből. A mezőny nagy része a bokszban volt. Esett az eső. Slickeken 1:47.7 percet ment Leclerc az esőben, ami a leggyorsabb körénél 20 másodperccel lassabb, de nem is olyan rossz idő.

Teljesen kiszámíthatatlan volt a pálya. Lando Norris esőgumikon készült menni egy kört, de nem fejezte be, mert igazából csak a 7-es kanyarban állt a víz, a pálya nagyobb része pedig teljesen száraz volt. Az utolsó negyedórára fordultunk. A pálya egyes részei teljesen szárazak voltak, míg máshol állt a víz a pályán. Esős időmérőre kell készülni? A jelek szerint igen, viszont a futamra száraz időt jósolnak, azaz nagyon meg kell gondolni, milyen beállításokat használjanak a délután 4-kor kezdődő időmérőn. A szél is feltámadt. Alonso-nak szóltak rádión, hogy 20 km/h-s szél van, így már nem csak a vizes aszfaltra, hanem a kisebb széllökésekre is figyelni kell. Az eső miatt az eredmény már nem változott. Leclerc nyerte a harmadik edzést. Meglepetésre Albon lett a második. Alonso pedig a harmadik.

Eredmény:

1 Charles LECLERC
2 Alexander ALBON
3 Fernando ALONSO
4 Pierre GASLY
5 Lewis HAMILTON
6 Carlos SAINZ
7 Logan SARGEANT
8 Max VERSTAPPEN
9 George RUSSELL
10 Yuki TSUNODA
11 Nyck DE VRIES
12 Lando NORRIS
13 Lance STROLL
14 Sergio PEREZ
15 Kevin MAGNUSSEN
16 Esteban OCON
17 Oscar PIASTRI
18 Valtteri BOTTAS
19 Nico HULKENBERG
20 Guanyu ZHOU