A Ferrari állítólag megkezdte Carlos Sainz utódjának keresését. Felkészültek arra az esetre, ha Carlos Sainz távozna a 2024-es szezon végén. Egyes hírek szerint Alex Albon lehet az elsőszámú kiszemelt.

Sainz, legalábbis a média szerint, állítólag elégedetlen a második számú státuszával. Miközben csapattársa, Charles Leclerc állítólag már tárgyalóasztalhoz ült az olasz csapattal és megvizsgálja lehetőségeit. A két pilóta szerződése ugyanabban az évben jár le.

Leclerc-et az elmúlt hónapokban a Red Bull-lal és a Mercedesszel is kapcsolatba hozták. Egyik forgatókönyv sem valósult meg. Sokak szerint úgy is hosszabbítja majd a szerződését a Ferrarival. Sainz esete viszont nem olyan egyszerű. A hírek szerint az Audi pedig állítólag szívesen szerződteti. Sainz állítólag már 2025-ben csatlakozhat a korábban ismert Sauber csapathoz.

A Corriere dello Sport szerint pedig a Ferrari egy ilyen pillanatra készül. A Formula Passion információi szerint Charles Leclerc szerződésnének meghosszabbítása nincs veszélyben. Carlos Sainz jövője nem tűnik ugyanilyen biztosnak. A sajtó információi szerint Albon lehet a legesélyesebb Sainz helyére. Fred Vasseur csapatfőnök először látni szeretné, hogy a thai-brit pilóta mire képes.

A Red Bull a 2020-as szezon végén tartalékos szerepét kapott. Albon 2022-ben csatlakozott a Williamshez. Lefokozása ellenére a Red Bull továbbra is dicséri a thai-brit pilótát, mivel nagyon jól teljesít a Williams csapatnál. Tavaly négy pontot szerzett. Idén hetedik lett Kanadában.