Magyar idő szerint délután 16:00 órakor kezdődött el a Brit Nagydíj időmérő edzése. Az FIA vizesnek nyilvánította a pályát 8 perccel a Q1 kezdete előtt. Így biztos volt, hogy változó körülmények között rendezhették meg az időmérőt.

Kevesebb mint 5 perc a Q1 kezdete előtt, jött a megerősítés. A pilóták nem használhatták a DRS-t az időmérő első szakaszában. Egy perccel a boksz nyitása előtt többen felsorakoztak a kijáratnál. A két Mercedes pilóta, Russell és Hamilton s lágy gumikra szavazott. A mezőny nagy része a lágyakkal próbálkozott. Sainz, Leclerc, Sargeant, a két Haas intereken gurult pályára, de ők is hamar váltottak a lágyakra. Pár perc után láthattuk az első hibát is. Hamilton megforgatta a Mercedest. Autót nem tört. Vissza tudott térni a pályára.

Alonso, Stroll állt az élre. A Ferrarik első köre rossz volt, Sainz be sem fejezte, Leclerc 1,5 másodpercre Alonso-tól. Hamilton kieső helyen volt, ahogyan Norris, Albon, Sainz is. A pálya állapota folyamatosan javult. Leclerc és Sainz is összerakott egy jobb kört. A monacói a harmadik, Sainz a negyedik helyre ugrott. Perez már megint csak a 12. helyig javított, Verstappennek is javítania kellett, mert ő is a 11. helyig csúszott. Folyamatosan gyorsult a pálya és a sorrend is változott. A Q1-ből még 7 perc volt és a pilótáknak igyekezniük kellett, mert pár percen belül megérkezhetett az eső is. Hülkenberg körét eltörölték a pálya kiszélesítése miatt, miközben egyre többen nyitják ki az esernyőjüket a lelátókon. 5 perc volt a Q1-ből. A pálya már nagyon csúszott. Albon idejét pályaelhagyás miatt törölték. A hármas szektorban Magnussen autója megadta magát. Így a piros zászló is előkerült. egy mért körre mindenkinek volt még esélye. Perez volt az első, aki a bokszkijárathoz állt. Javítania kellett, hiszen közel került a kieső helyekhez. Közben egy bakit is láthattunk a bokszban. Verstappen első szárnya letört. Nem tudott kihajtani a garázsából. Nekiment a boxutca falának. Visszatolták a bokszba és kicserélték az autó első szárnyát.

A boksz nyitása után mindenki a pályára gurult. Kivéve persze Magnussen-t. Először Perez, majd Albon állt az élre, majd Norris vette át az első helyet. Leclerc a második helyre ugrott. Sainz csak a 10. helyre érő időt autózta. Nagyon sokat javult a pálya és repkedtek a jobbnál jobb köridők. Sergip Perez ismét kiesett a Q1-ben. Bottas technikai hiba miatt megállt a pálya szélén. Ezzel ért véget a Q1. 0,019 ezred kellett volna ahhoz, hogy továbbjusson. Alonso éppen csak megúszta. A spanyol pilóta a 15. helyen jutott tovább.

A Q2 előtt kezdete előtt többen felsorakoztak a bokszutca kijáratánál. Hülkenbergnek jelezték, hogy újabb esőt érkezik. Így a pilótáknak sietnie kellett. Alonos kezdett a legjobban. A spanyol pilótát először Leclerc, majd Norris is megelőzte. A brit állt az élre. Verstappen ideje csak a második helyre volt elegendő. Az eső csepergett, de Alonso és Leclerc is javított idején. Öt perccel a Q2 vége előtt Verstappen állt az élre. Alonso, Hamilton, majd Norris vette át a vezetést. Albon ismét nagyot ment. A Williams pilótája a második helyre érő időt autózta a Q2-ben. Verstappen nem hagyja annyiban. Több mint három tizedet vert Norrisra.

Jöhetett a Q3. Már lehetett DRS-t használni. Hamilton, Albon és Norris nyitotta meg az időmérő harmadik szakaszát. Verstappen 1.27.084-es idővel az élre állt. Hamilton, Piastri, Leclerc, Sainz, Alonso, Albon, Gasly, Russell és Norris volt a sorrend. Négy perc volt még a Q3-ból. Mindenki a bokszba hajtott. Utolsó gyors körök következtek. Leclerc a második helyre, Sainz a harmadik helyre ugrott. Russell és Hamilton csak a negyedik és ötödik helyre érő időt autóztak. Verstappen nyerte az időmérőt. Norris megszerezte a második helyet. Piastri a harmadik helyről rajtolhat. Hamilton és Russell csak a hatodik és hetedik helyet szerezték meg. Alonso pedig a kilencedik helyről várhatja a Brit Nagydíjat.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN
2 Lando NORRIS
3 Oscar PIASTRI
4 Charles LECLERC
5 Carlos SAINZ
6 George RUSSELL
7 Lewis HAMILTON
8 Alexander ALBON
9 Fernando ALONSO
10 Pierre GASLY
11 Nico HULKENBERG
12 Lance STROLL
13 Esteban OCON
14 Logan SARGEANT
15 Valtteri BOTTAS
16 Sergio PEREZ
17 Yuki TSUNODA
18 Guanyu ZHOU
19 Nyck DE VRIES
20 Kevin MAGNUSSEN