Max Verstappen arra készül, hogy a pole-ból megnyerje a Brit Nagydíjat. Eközben Helmut Marko már az időmérő után annak is örült, hogy Lewis Hamilton nem a második helyről várja a hazai futamát.

Verstappen a pole pozícióból kezdi a vasárnapi Brit Nagydíjat. A holland pilóta egy évtizedes negatív szériát szakított meg szzal, hogy szombaton megszerezte az első rajtkockát. Mellőle a Mclaren pilótája, Lando Norris várja majd a lámpák kialvását. megszerezte a második helyet. Csapattársa, Oscar Piastri indulhat majd a harmadik helyről.

A kvalifikáción azonban más is lehetett volna. A Red Bull rövid időre úgy gondolta, hogy nem küldi ki Verstappent egy újabb gyors körre. Úgy döntöttek nem kockáztatnak. Jól döntöttek. Ha Verstappen nem ment volna ki, akkor Norris várhatná a pole-ból a Brit Nagydíjat. Helmut Marko a következőket mondta:

„Nem számítottam arra, hogy a két McLaren ilyen közel lesz hozzánk. Fontolgattuk, hogy kimenjünk-e egy újabb gyors körre. Így szerettünk volna megmenteni egy gumit a versenyre. Hála az Istennek, hogy másképp döntöttünk. Másrészt örülünk, hogy nem Lewis Hamilton áll mellettünk. ez megnyugtató.”- gondolt vissza a két évvel ezelőtti Brit Nagydíj rajtjára Helmut Marko.

Hamilton és Verstappen két évvel ezelőtt a világbajnoki címért harcoltak. A rajt után Hamilton támadta a hollandot. A Copse-kanyarba összeért a két autó kereke és Verstappen nagy sebességgel a gumifalba csapódott. A holland pilóta 51 G-vel vágódott a gumifalba.