Sergio Perez ismét kiesett a Q1-ben. Az időmérő után elárulta, hogy szerinte a változó körülmények között nem tud úgy boldogulni, ahogy kellene.

Sergio Perez a Brit Nagydíj szabadedzésein sem tudta tartani a lépést Max Verstappen-nel. Az időmérő első szakaszában is csak a középmezőny végén volt, amikor három perccel a vége előtt Kevin Magnussen Haasa megállt a pályán. A piros zászló is előkerült. A pilótáknak csak egy mért körre maradt ideje. Perez az időmérő után a következőket mondta:

„Azt hiszem, a piros zászló tovább tartott, mint eleinte gondoltuk. Ez pedig nem segített a gumik hőmérsékletének. Hatalmas kár emiatt kiesni. Pénteken nagyszerűek voltunk, a versenytempónk nagyon jó volt, szóval újra egy olyan verseny lesz, ahol a károkat kell enyhíteni, ez az igazán nagy kár. Úgy látom, hogy ezek a körülmények azok, ahol a legtöbbet szenvedek az autóval. Szerintem a változékony körülmények között jobban kijönnek ezek a problémák, szerintem csapatként ezen felül kell kerekednünk és rájönnünk, mivel javíthatnánk ezen, ilyen egyszerű.”- árulta el Sergio Perez.