A Ferrari csalódást keltő eredménnyel távozhatott Angliából. Csak a kilenc és tizedik helyet szerezték meg. Charles Leclerc szerint ezúttal azonban nem a taktikájuk, hanem a versenytempójuk hiányzott.

A kilencedik és tizedik hely Silverstone-ban egyáltalán nem az, amire a Ferrari számított, de a fény egyre nagyobb az alagút végén. A Ferrari optimistán állt a versenyhétvége elé, de a dolgok nem úgy alakultak, ahogy várták. Nem tudtak támadni. Inkább védekeztek. A Red Bull mellett a McLarenek és a Mercedesek, valamint egy egyre gyengébb Aston Martin és a hétvége meglepetése, Alex Albon Williamse is előttük végzett. Leclerc szerint most a taktika jó volt. A tempó hiányzott.

„Most nem volt annyira nagy gond a gumikopással. Ehelyett a kellő tempónk nem volt meg. Kicsit túl korán cseréltünk kereket. Lehet, hogy George az ellenkezőjét csinálta, mint mi és bejött volna, ha mi kint maradunk. Ha ez a helyzet. Értem, miért jöttünk be korán. Aztán a biztonsági autóval nem volt szerencsénk, sokan elmentek akkor mellettünk. Az újraindítás után lehetetlen volt előzni. A tempóm megvolt hozzá, de Alex folyamatosan nyitott a DRS-t. Szóval, esélyem sem volt. A tempó volt a legnagyobb gond, a gyors kanyarokban küszködünk, sokkal rosszabb a tapadás, mint a többieknek körülöttünk, ezért pedig megfizettünk. Hogy miért nem lágyakat kaptam utoljára? Szerintem kétségtelen, hogy a közepes keverék volt a helyes választás, az új közepesek szerintem jobbak voltak mint a használt lágyak, de DRS-vonat volt előttem, szóval sokat nem tudtunk kezdeni.”- árulta el Charles Leclerc.

„.”