Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója elárulta, hogy Max Verstappen-nek kockázatos stratégiát választottak. Nem sok kellett ahhoz, hogy elbukja soroaztban hatodik győzelmét.

Az F1-es bajnokság éllovasa, Verstappen zsinórban hatodik győzelmét aratta Silverstone-ban. Ezzel 99 pontra növelte előnyét csapattársa , Sergio Perez-el szemben.

Kevnin Magnussen autója megadta magát és ezért a pályára küldték a biztonsági autót. Verstappen kiállt a bokszba kereket cserélni. A holland pilóta a lágy gumikat kapta. Lando Norris a kemény abroncsokkal fejezte be a futamot. A lágyabb keverékkel Verstappen-nek könnyebb dolga volt, de hamarabb is elkoptak.

„Utólag visszagondolva, a gumikopás kockázatot jelentett. Max jól óvta a gumikat. Jól vizsgázott, de láttuk, hogy Lewis gumijai is hamar elkoptak. Örültünk, hogy véget ért a verseny. Norrisnak szüksége volt még egy vagy három-öt körre. Gumielőnyben lett volna. Valójában minden téren gyorsabbak voltunk a McLarennél. A futam végén nem is kívánhattunk volna többet a gumiktól.”- árulta el Helmut Marko.