Az Aston Martin elég jól kezdte az évet. Az elmúlt pár futamon azonban nem tudtak dobogóra állni. Ennek ellenére Fernando Alonso nem aggódik.

Az Aston Martin nagyon jól kezdte az évet. Alonso hat dobogós helyezést ért el az első nyolc futamon. A jó eredmények azonban mostanában nem akarnak összejönni, de még így is jobban teljesítenek, mint 2022-ben, mikor az egész szezon alatt nem tudtak beférni a top hatba. Fernando Alonso azt mondta, nem aggasztja az Aston Martin versenyképességének visszaesése. Hozzátette, hogy a csapat még mindig előrébb tart, mint 2023-ban várták.

Az elmúlt futamokon úgy tűnt, hogy a Red Bull-on kívül a Ferrari és a Mercedes is jobb tempóra képes, mint az Aston Martin. A brit futamon pedig egy új vetélytársat is kaptak. A Mclaren csúcs formába került. Lando Norris a második, Oscaro Pistri a negyedik helyen zárt. Hozzá kell tenni azt is, hogy a Mclaren egyenesekben mutatott tempója jobb volt a Mercedesnél is. Lewis Hamilton nem tudta megelőzni Lando Norris-t. Alonso szerint a hosszútávú célokra kell összpontosítani.

„Nem vagyok stresszes a fejlesztés miatt. z autó a vártnál jobb idén. Olyan dolgokért küzdünk, amelyekről az év elején valószínűleg álmodni sem mertünk. Ha a legjobb 10-ben tudunk maradni, és a legjobb srácokkal küzdünk, az nagyszerű. De úgy gondolom, hogy a hosszú távú céljainkra összpontosítunk. Nem stresszelhetünk minden hétvégén, ha hetedikek vagy negyedikek vagyunk. Nagyon pragmatikusnak és lazának kell lennünk a teljesítményünket illetően. Nem voltunk elég gyorsak ezen a hétvégén egyetlen edzésen sem, így a versenyen sem volt ez másként. A rajtnál a közepeseket választottuk, majd a verseny alatt a lágyakat tettük fel az autóra. A hetedik helyen zártunk, ami jobb, mint az autó jelenlegi tempója. Összességében úgy gondolom, hogy többet hoztunk ki az autóból annál, amit vártunk. Remélhetőleg Magyarországon ismét versenyképesek leszünk.”- árulta el Fernando Alonso.