Nyck de Vries nem úgy teljesít a 2023-as debütáló évében, ahogy azt elvárták tőle. Küszködős szezonja miatt Daniel Ricciardo veheti át a helyét. Legalábbis a pletykák szerint.

A Haas és a Williams mellett a Red Bull is részt vesz a Pirelli gumiabroncs tesztjén Silverstone-ban. Kedden és szerdán újra felbőgnek a motorok Silverstone-ban. Ricciardo először ülhet be az RB19-es versenygépbe. Utoljára a 2022-es Abu Dhabi Nagydíj utáni teszten vezethette a Red Bull versenygépét. Daniel Ricciardo azt mondja, „elég volt a szünetből”. Nem zárta ki, hogy jövőre az AlphaTaurinál fog vezetni. Ricciardo szeretne visszatérni?

„Nagyon is! Általában csak azért lógok, hogy vezessek. Elegem van a szünetből. Már nagyon vissza szeretnék ülni az autóba. Ez egy nagyon jó autó és izgatott vagyok, hogy beülhetek és érezhetem mit tud ez a versenygép Silverstone-ban. Ilyen nagy sebességű pályán.
Hagyom, hogy minden úgy történjen, ahogy meg kell. Bízom benne, hogy visszatérhetek. Nyilvánvalóan nem vagyok benne 100%-ig biztos, de bízom benne, hogy egy napon sikerül.”- kezdte Daniel Ricciardo. Lehet hogy de Vries-t vátja majd el? Ricciardo erre a kérdésre így válaszolt:

„Soha nem tudhatod. Készen állok. Karácsonykor két hónapig ültem a kanapémon. Azóta újra edzek és fel vagyok készülve.”- árulta el a Red Bull tartalékos pilótája.