A Red Bull úgy döntött, hogy már a Magyar Nagydíjon meneszti Nyck de Vries-t. A Sky F1 kommentátora, David Croft úgy véli, hogy a hollandnak nem volt elég ideje „megmutatni, mire képes.

A holland pilótát mindenki dicsérte a 2022-es Olasz Nagydíj után ahol Alex Albon-t helyettesítette és pontot is szerzett Monzában. Ezután kapott lehetőséget és állhatott rajthoz az AlphaTauri-val. Idén viszont 10 versenyből egyiknek sem szerzett pontot. Igaz, ez az autójának is köszönhette.

A holland pilótán nőtt a nyomás. Korábban Helmut Marko felszólította, hogy javítson a teljesítményén. Az eredmények elmaradtak, de a kritikák maradtak. A Red Bull tanácsadója még azt is elmondta, hogy korábban Christian Horner sem bízott a holland pilótában és nem rajongott a szerződtetésért. David Croft azt állítja, hogy 10 verseny nem elég Nyck de Vries számára ahhoz, hogy megmutassa, mire képes.

„Daniel Ricciardo kölcsönbe adják a Scuderia AlphaTauri-nak a 2023-as szezon hátralévő részébe. Az első versenye jövő héten Magyarország lesz. Nem tehetek róla. örülök, hogy Daniel visszatér, de Nycknek nem volt elég ideje megmutatni, mire képes. Tíz verseny erre nem elég.”- írta Twitteren David Croft. Alex Brundle szintén úgy véli, hogy ez kemény lépés volt De Vries-szel szemben. Szerinte meg kellett volna várni legalább a szezon végét. Azzal pedig, hogy Daniel Ricciardo-t ültették a holland helyére, azt sugallják, hogy nem bíznak a pilótanövendékeikben. Liam Lawson most nem jutott lehetőséghez.