A Mercedes hét évig dominált az F1-ben. Christian Horner szerint a Red Bullnak erre nem lesz lehetősége. Úgy gondolja, hogy a riválisok fel fognak zárkózni.

A 2023-as szezonban minden futamot a Red Bull pilótái nyertek meg. Szinte biztosan sorban harmadik világbajnoki címéig repíti a listavezető Max Verstappent. Akkora az előnyük, hogy el is kezdtek a 2024-es autón dolgozni. Nem is kell a jelenlegi gépre fejlesztéseket hozni, emiatt a riválisok pedig közeledni kezdtek rájuk. Christian Horner szerint a riválisok egyre közelebb kerülnek hozzájuk.

„Egy dolog, amit erről a sportágról tudunk, hogy a dolgok meg fognak keveredni. Ez már most is látszódik és a legfontosabb, hogy ez meglegyen, hogy stabil maradjon minden. A szabályzat stabilitása sokkal közelebb fogja hozni a csapatokat. Ezt már most is lehet látni, nem fogjuk újabb hét évig uralni a mezőnyt. Az erőforrások már most eléggé hasonlóak és a vázak gyorsabban fejlődnek, mint a motorok. Már a szezon elejétől mostanáig tartó időszakban látható, hogy kavarodnak a dolgok. Elkerülhetetlen, hogy ez meg fog történni, miért ne tennék meg? Ha valakinek olyan autója van, ami úgy teljesít, mint a miénk, teljesen logikus, hogy megpróbálják leképezni, ahogy egyes csapatok meg is teszik. A pályán a teljesítményük nagyon erős, de érdekes lesz látni, a következő pár futamon mi történik.”- árulta el Christian Horner.