Kedden délután hivatalossá vált. Nyck de Vries nem kap több lehetőséget. Legalábbis idén már biztos nem. Helyét az ausztrál Daniel Ricciardo vehet majd át.

Nyck de Vries jövőjéről sok pelytak keringett. A holland pilóta vállán pedig nőtt a nyomás. Teljesítenie kellett, vagy ugrik az állása. Ez így is lett. Az eredmények elmaradtak. Helmut Marko-nál pedig betelt a pohár. Azonnali hatállyal menesztették és a Magyar Nagydíjon már nme ülhet autóba. Daniel Ricciardo helyettesíti majd és visszatér a Forma-1-es rajtrácsra. Az AlphaTauri színeiben versenyezhet majd.

Ricciardo korábban az AlphaTaurinál vezetett. Akkor még Toro Rosso néven ismerhettük az olasz csapatot, ahol két évet versenyezhetett. 2014-ben a Red Bull versenyzője lett. Mark Webber távozott a csapatból és az ő helyét vehette át. Franz Tost nagyon örült, hogy Ricciardo-t újra üdvözölheti a csapatban.

„Nagyon örülök, hogy újra üdvözölhetem Danielt a csapatban. Nem fér kétség a vezetési képességeihez, és már sokunkat ismer. Így a beilleszkedése könnyű és egyértelmű lesz. A csapat is sokat profitál majd a tapasztalatából, hiszen nyolcszoros Forma-1-győztes. Szeretném megköszönni Nycknek a Scuderia AlphaTaurinál eltöltött idő alatt nyújtott értékes hozzájárulását és minden jót kívánok neki a jövőben.”- árulta el Franz Tost.