Nyck de Vries ebben az évben debütálhatott az F1-ben. Az AlphaTauri színeiben állt rajthoz. Nem úgy teljesített, ahogy várták tőle. 10 futam után elvesztette ülését. Helyére Daniel Ricciardo ülhet majd. Helmut Marko elárulta, hogy miért döntöttek a holland menesztése mellett.

A holland pilóta elég rosszul kezdte a 2023-as debütáló szezonját. Ezután szinte futamról futamra nőtt rajta a nyomás. A Brit Nagydíjon a versenyben maradtak közül az utolsó helyen végzett. A futam utáni héten be is jelentették, hogy menesztik és helyét Daniel Ricciardo veszi majd át.

Így egy olyan pilóta munkáját köszönték meg, aki megnyerte az F2-es és a Formula-E sorozatot is. Az Endurance-világbajnokságon is erős teljesítményt nyújtott. A Red Bull Motorsport tanácsadója, Helmut Marko elárulta, hogy miért menesztették 10 futam után a holland Nyck de Vries-t, aki még csak ebben a szezonban debütálhatott az F1-ben.

„Azért szerződtettük Nycket, mert tavaly nagyszerűen teljesített Monzában. Arra számítottunk, hogy idén legalább ugyanolyan teljesítményt tud hozni, mint csapattársa, Yuki Tsunoda. Ez nem így történt. Valójában mindig három tizeddel lassabb volt. Nem láttunk javulást. 28 éves, sok tapasztalattal és tudással rendelkezik. Nem hiszem, hogy az F1-ben egy újonccal össze lehetne hasonlítani. Bakuban jól kezdte a hétvégét. Azt hittem jobban fog teljesíteni. Aztán újra rossz eredményeket hozott. Sajnos egyszer sem ment olyan jó kört, amivel meglepett volna minket. Miért kellett volna még várnunk? Mi történt volna a következő két versenyen? Nem láttunk volna javulást. Nyck nagyon kedves srác, de nem volt elég gyors. Mi lesz vele? Visszajutnia nehéz lesz. Azt hiszem, tudta mi következik.”- árulta el Helmut Marko.