Az Alpine nem úgy kezdte az évet, ahogy szerették volna. A konstruktőri bajnokságban is csak a hatodik helyen állnak. 12 ponttal lemaradva a Mclaren-től. A francia csapat nem adja fel. Otmar Szafnauer kijelentette, hogy tovább fejlesztik az autót és szeretnék visszaszerezni a bajnokság ötödik helyét.

Az Alpine-nak nem sikerül kilábalnia a gödörből. Legutóbb Silverstone-ban érte őket utol a technikai meghibásodás. Ocon kiesett a versenyből. Gasly pedig küszködött a rossz tempó miatt. Nem tudtak pontot szerezni Angliában. Az elmúlt két futamon összesen három pontot szereztek. A Mclaren ezzel szemben 42-őt. Fejlesztik az autót és ettől a csomagtól várják az előrelépést.

„A Magyar Nagydíjra is biztosan lesznek új dolgok és fejlesztések. Ezek nem lesznek olyan jelentősek. Szóval ha ezeket az elemeket, amelyek amúgy is egybe tartoznak, összerakjuk, akkor szerintem minden rendben lesz. A költségvetési plafon szempontjából van mozgásterünk. De el kell majd döntenünk, hogy mekkora kompromisszumot kell kötnünk a 2024-es és az idei autó között. Ez egy stratégiai döntés lesz arról, hogy mit fogunk továbbra is csinálni, de a mai naptól kezdve a legtöbb erőfeszítésünk még mindig az idei autóra összpontosul, nem a jövő évire.” árulta el Otmar Szafnauer.