A Red Bull az elmúlt pár évben két pilótáját is menesztette. Pierre Gasly-t és Alex Albon-t is lefokozták. Az idei szezonban de Vries-nek mutattak ajtót. Perez biztonságban van?

A Red Bull Motorsport tanácsadója, Helmut Marko figyelmeztette Sergio Perezt. A mexikóinak javulnia kell az időmérőkön, ha a csapatnál szeretne maradni. Az osztrák azonban kitartott amellett, hogy nincs értelme azonnal lecserélni Perez-t még akkor sem, ha az elmúlt futamokon rossz formában volt.

Perez a második helyen áll az F1-es pilóták bajnokságában. Még annak ellenére is, hogy Monaco óta nincs formában. Verstappen eközben sorra nyerni a futamokat. A holland pilóta zsinórban öt pole-pozíciót szerzett, Perez ugyanebben az időszakban a Q3-ban sem jutott be. A Red Bull ismét menesztett egy pilótát. Az AlphaTauri csapat versenyzőjét, Nyck de Vries-nek mutattak még merre van az ajtó. Helyére a Red Bull tartalékosa, Daniel Ricciardo ülhet. Perez jövőjéről Helmut marko így nyilatkozott:

„Checo a második a világbajnokságon, így nem lenne értelme most megválni tőle. Az ő versenye is jó volt Silverstone-ban, de javítania kell az időmérőkön.”- kezdte Helmut Marko. Vajon jövőre Daniel Ricciardo maradhat az AlphaTauriban? Az ausztrál pilóta nyomást helyezhet Perez-re. Helmut Marko kitart amellett, hogy Ricciardo jövője nem biztos az AlphaTauri-nál. „Látnunk kell Daniel-t, hogyan teljesít Yuki-hoz képest. Szerintem Yuki-t sokan alábecsülik. Az AlphaTauri-t nem olyan könnyű vezetni, de ő bebizonyította, hogy ezzel az autóval is lehet jó eredményt elérni.”- zárta a Red Bull tanácsadója.

sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás