Lewis Hamilton korábban azt mondta, hogy meg kellenes szabni egy időpontot, amikortól a csapatok mikortól kezdhetik el fejleszteni a következő évi autójukat. Így vetne véget a Red Bull dominanciájának. Juan Pablo Montoya nem érti a brit kijelentését, mivel hamilton hét éven át mindent megnyert az F1-ben és ekkor nem volt gondja ezzel a szabállyal.

A hétszeres világbajnok szerint nem lenne rossz ötlet, ha mondjuk meghatároznák, hogy a csapatok csak augusztus 1-jével kezdődően foglalkozhatnak a következő évi autójukkal. Így szerinte senki sem kerülne előnybe. Sem azok, akik dominálnak, mint most a Red Bull, sem pedig azok, akik esetleg idő előtt feladják az aktuális évüket.

Ezt már Hamilton is átélhette. Tudja milyen egy nyerő szériában lenni. A Mercedesszel sorra nyerték a címeket, így többen meg is jegyezték, hogy érdekes módon ilyesmi nem jutott eszébe akkoriban. Montoya, aki nem arról híres, hogy magában tartja a véleményét. A korábbi F1-es pilóta Hamilton kijelentésére reagált.

„Vicces ez, mert Lewis folyamatosan azt hajtogatja, hogy ez igazságtalan. Ő már most úgy érzi, hogy Max jövőre is nyerni fog, de ha visszatekintünk az ő domináns periódusára – miatta volt vagy az autó miatt? Mindannyian boldogok voltunk, amikor te domináltál. Nagyon izgalmas most, hogy elmész egy hétvégére, de nem tudod, ki kivel fog harcolni. Korábban könnyen meg lehetett jósolni. Ott volt a Mercedes, majd a Red Bull és a Ferrari, végül pedig a többiek. Most csak a Red Bull van és a többiek. A harmadiktól a 12. helyig fogalmad sincs, mi lesz. Még a Williams is a tíz környékére kvalifikálja magát. Az új szabályok tehát jót tettek a sportnak. Szorosabb lett a mezőny. A költségvetési limit tényleg működött. A Red Bull valóban hatalmas lépést tett az autójával, tudják, mit csinálnak, és jobban ráéreztek, mint bárki más. A többiek viszont ugyanabban a buborékban vannak, ami jót tesz a versenyzésnek. Az embereknek van miről beszélniük.”- árulta el Juan Pablo Montoya. Szavait a Racingnews365 idézte.