Az elmúlt években egyre többször lehet hallani arról, hogy Barcelona mellett Madrid is futamot rendezne. Az F1Hírek úgy tudja, hogy 2026 vagy 2027-ben egy Madrid melletti pálya lehetőséghez juthat. Mi lesz a barcelonai pályával?

A Spanyol Nagydíjat 1991 óta Barcelonában rendezik meg. A második spanyolországi futamot 2008 és 2012 között rendezték, de ezt az Európai Nagydíj néven bonyolították le

Az elmúlt években megkérdőjelezték a barcelonai versenypálya hosszútávú versenynaptárban maradását. A pletykák szerint az F1-es futam Barcelonából Madrid mellé költözhet. Az F1Hírek úgy értesült, hogy az F1-es futam rendezése Madrid mellé költözhet a Barajas nemzetközi repülőtér közelében található IFEMA komplexumba. Itt rendeztek már áprilisban egy F1-es kiállítást is.

José Vicente de los Mozos, az IFEMA végrehajtó bizottságának elnöke sajtónak jelezte, hogy a szerződés aláírásához már közel állnak. Már azt is tudják, hogy mikor rendeznek F1-es futamot Madridban, mely félig utcai pálya, hasonlóan Miamihoz. Spanyolország otthon adhat-e két futamnak? Nem valószínű. Arra nagyobb az esély, hogy Barcelona kiesik a naptárból és Madrid veszi át a helyét.

sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás