Lewis Hamilton azt mondta, hogy nem érdekli hol végez 2023-ban. Gondolatban már a 2024-es bajnokságra összpontosít és szeretne újra a győzelemért harcolni.

Hamilton 134 ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Max Verstappen mögött. Ez azt jelenti, hogy még ha a Mercedes jelentősen javulna is, nem valószínű, hogy az előző hétszeres bajnok beleszólhatna a világbajnokság alakulásába. Hamilton a 17. szezonját tölti az F1-ben és világossá tette, hogy mit gondol a 2023-as szezonról és mire összpontosít.

Forma-1-es pilótaként 17. szezonjában Hamilton világossá tette, hogy csak a sportág legnagyobb nyereményére van szeme, és a hazai nagydíjon elért dobogós helyezése előtt elárulta, mit gondol a 2023-as kampányról, ahogy közeledik az F1. nyári szünet. A Channel 4-nek nyilatkozva
azt mondta, „nem érdekli”, hogy hol végez a 2023-as szezonban.

„A tavalyi év nagyon-nagyon-nagyon nehéz volt. Nem is tudom szavakba önteni, milyen nehéz volt a csapatnak. Nyilvánvalóan jó versenyünk volt Brazíliában, de az idei szezon sem úgy indult, ahogy szerettük volna. Ez egy sokkal pozitívabb év számunkra. Úgy gondolom, hogy nagy lépéseket tettünk. Jó eredményeket értünk el. Most nagyon nehéz megmondani, hogy most merre tartunk. Kis lepésekkel haladtunk előre és az autó egyre inkább versenyképesebbé vált. Ha úgy versenyzünk, mint tavaly az idei szezon vége felé, az egyik oldalon ez jó dolog. Másrészt azt is jelentheti, hogy a többiek már nem fejlesztenek, hanem a következő évre koncentrálnak. Az idei évben már nem érdekel, hogy hol végzek a tabellán. Csak arra koncentrálok, hogy a legjobb információkat nyújtsam a csapatnak és megbizonyosodunk arról, hogy jó irányba haladunk. Célunk az, hogy meglegyen az autó kellő leszorítóereje, hatékony legyen, valamint lépést tudjunk tartani a többiekkel. Szóval tovább kell mennünk az utunkon.”- árulta el Lewis Hamilton.