Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátora szerint idén mindenképpen teljesítenie kell az AlphaTauriban, ha nem szeretné, hogy véget érjen a karrierje. Le kell győznie Yuki Tsuonoda-t.

Kedden hivatalossá vált. Ricciardo vissza fog térni a Forma-1-be, miután Helmut Marko és a Red Bull 10 futam után megmutatták az ajtót Nyck de Vries-nek, mondván „semmi fejlődést nem mutatott”. Martin Brundle-t nagyon meglepte az a tény, hogy Ricciardo képes lesz visszatérni annál a csapatnál, ami jelen pillanatban a konstruktőri bajnokság utolsó helyén áll.

„Nagyon örülök annak, hogy Daniel visszatért. Danielről mostanában mindig csak azt mondogatták, hogy már közel sem olyan, mint régen volt, és vissza kell szereznie a varázsát. Nem hiszem, hogy csak úgy elvállalta ezt anélkül, hogy lenne egy olyan csavar a dologban, ’hogyha ezt megcsinálod, akkor utána kapsz valamit. Biztos vagyok benne, hogy a 6 hónap kihagyás és szimulátor munka rosszul fogja érinteni őt. Emiatt meg tudom érteni azt, hogy miért szeretett volna újfent a rajtrácson felsorakozó 20 versenyző között lenni. Összességében azt gondolom, hogy a Forma-1 jobb Daniellel, és nagyon rossz volt látni, hogy tavaly ülés nélkül maradt.”- árulta el Martin Brundle, aki szerint Ricciardo „egy vagy két verseny türelmi időt” megérdemel, hogy azonosulni tudjon az AT04-gyel, mely nem tartozik a könnyen vezethető autók közé. Ezután azonban minden tekintetben le kell győznie Tsunoda-t. Az időmérőkön és a futamon is.

Ha az ausztrál ezt képtelen lesz megtenni, akkor a Forma-1-es karrierje is könnyen véget érhet. Ezúttal már végleg. Ebben az esetben a Red Bull sem adna neki több bizonyítási esélyt, és ha rosszul teljesít, nem valószínű, hogy bármelyik másik csapat is igényt tartana majd a szolgálataira.