Daniel Ricciardo elárulta, hogyan reagált a Red Bull Motorsport tanácsadója, Helmut Marko telefonhívására, amelyben felajánlotta neki, hogy térjen vissza az F1-be AlphaTaurival.

Az ausztrál visszatérhet az F1-be, és átvehette de Vries helyét az AlphaTaurinál. Ricciardo ezidáig a Red Bull tartalékos pilótájaként dolgozott, miután a Mclaren tavaly szerződést bontott vele. A Red Bull nem szerette volna, ha Ricciardo eltávolodik a sporttól és tartalékosnak szerződtette.

Az elmúlt napokban több munkája is akadt. Silvestone-ban részt vett a Pirelli tesztjén. Ezen megmutatta, hogy még mindig készen áll az F1-re. Nyck de Vries rossz teljesítménye után ajtót mutattak a hollandnak. Ez lehetővé tette Ricciardo-nak azt, hogy visszatérjen a rajtrácsra. Ricciardo így reagált a felkérésére:

„Talán ez a legjobb dolog. Néha megpróbálod beleélni magad, hogy hátha megkérdezik ezt tőled. Nem kellett sokat gondolkodom ezen. Visszatérhettem a Red Bull családba és újra átélhetem ezt az egészet. Újra átélhettem azt, amikor hívnak és újra kaphatok egy ilyen lehetőséget. Nem volt kérdés. Igent mondtam.”- árulta el Daniel Ricciardo.