Nyck de Vries tíz verseny alatt bizonyíthatott. Az eredményei nem olyanok voltak, amit a Red Bull elvárt a holland pilótától. A Magyar Nagydíj előtt ajtót mutattak Nyck de Vries-nek. Mihez kezdhet ezek után?

Múlt kedden érkezett a hír. Nyck de Vries-nek nincs több lehetősége. Yuki Tsunoda új csapattársat kapott. Daniel Ricciardo ülhet a holland pilóta megüresedett helyére. Honnan jutottunk el Nyck de Vries menesztéséig?

Nyck de Vries a tavalyi Olasz Nagydíjon helyettesítette Alex Albon-t, aki nem tudta vállalni a rajhoz állást. Nyck de Vries a rosszul teljesítő Williams-el a kilencedik helyet szerezte meg. Ez győzte meg Helmut Marko-t. A távozó Pierre Gasly helyére szerződtették. Idén is azt várták tőle, hogy pontokat szerezzen. 10 futam alatt egyetlen egy pontot sem tudott szerezni. Így elfogyott a türelem és menesztették.

Visszatérhet-e az F1-be?

Nem valószínű. Ahogy a mondás tartja: Nehezebb az F1-ben maradni, mint eljutni odáig. Ritkán adnak második esélyt. A csapatokban rengeteg tartalék és sok fiatal pilóta van. Valószínű, hogy a Brit Nagydíj volt Nyck de Vries utolsó F1-es versenye. Jó, technikás, tehetséges pilóta, de az a tény, hogy az F2-es bajnoki címet is többszöri próbálkozásra tudta csak megnyerni, méghozzá gyenge mezőnyben. Ezt látnia kellett volna Helmut Marko-nak is. Ez nem olyan, mint egy Charles Leclerc, George Russell vagy Oscar Piastri esete. Mind a hárman első F2-es években bajnokok lettek.

Milyen jövő várhat rá?

Nem valószínű, hogy visszatér a Mercedeshez. A német csapatnak három tartalékosa is van. Mick Schumacher, Stoffel Vandoorne és Felipe Drugovich. Több tartalékosa biztos nincs szüksége a német csapatnak. Legnagyobb esélye a Formula-E sorozatban lenne. Még az IndyCarban is lehet keresnivalója, de itt a nagy csapatoknál nincs üresedés. Talán egy kis csapatnál kaphatna egy lehetőséget.