Sergio Perez jelenleg a második helyen áll az egyéni bajnokságban. Kilencvenkilenc ponttal szerzett kevesebbet, mit csapattársa, Max Verstappen. A mexikói pilóta elismerte. Ez a bajnokág véget ért.

A szezon négy fordulója után Perez mindössze hat ponttal maradt el Verstappentől. Akkor még mindketten a ketten két-két győzelemet szereztek a 2023-as szezonban. A Miami Nagydíj óta Perez csak egyszer tudott pódiumra állni. Öt egymást követő futamon nem jutott fel a Q3-ba. Eközben Verstappen megszerezte a pole-t és megynyerte a futamot is. Így 99 pontos előnyt szerzett. Sergio Perez először hangoztatta, hogy nem tudja legyőzni Max Verstappent és megszerezni első bajnoki címét.

„Az F1-ben csak az számít, hogy hol állsz a tabellán az Abu Dhabi Nagydíj után. Nyertem versenyeket, Voltak rossz futamaim is. Hosszú még a szezon. A célom az, hogy idén legalább a második helyet megszerezzem az egyéni bajnokságban.”- árulta el Sergio Perez, aki az év meglepetéséről is beszélt: „Fernando nagy meglepetés idén, nagy lépést tettek, de a McLaren is az utolsó versenyen. Ezekkel a szabályokkal minden sokkal közelebb van, Carlos nagyszerű pilóta, Fernando is. Nem lehet őket összehasonlítani. Spanyolországnak ki kell használnia és élveznie kell a nagyszerű pillanatot, mert lehet, hogy ez többször nem ismétlődik meg a spanyol motorsport történetében.”- árulta el a mexikói pilóta.