Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke azt várja a mérnököktől, hogy saját megoldásokkal rukkoljanak elő. Ne másolgassák a riválisok megoldásait.

A Ferrari az idei szezon során közel sem mondható egyenletesnek. Charles Leclerc szerint néha körről körre is változik a viselkedése. Fred Vasseur csapatfőnök elismerte, hogy az elsődleges cél a pilóták bizalmának visszaszerzése. Fontos az is, hogy a mérnökök saját dolgukra összpontosítsanak és más csapatokkal ellentétben ne másolni próbáljanak.

„Igyekszünk azokon a pontokon javítani, ahol gyengék vagyunk. Ez a megfelelő hozzáállás. Nem a másolgatás. A munka legnehezebb része megérteni, pontosan hol vannak a gyenge pontok és aztán helyretenni őket. Ebből a szempontból Ausztrália után jó irányba haladtunk. Barcelona után pedig újra előreléptünk. Ha szélsőségesek a körülmények, akkor előjönnek még a gyengeségek. Néha, amikor egy csapat új csomagot hoz és nincs sok ideje kipróbálni, rossz beállításokat használva nehezen dolgozza fel, hogy az mit is tud. Lehet, hogy másfél tized javulást vártál, de csak egy tizedet javult a köridő, mert a beállítás nem volt jó. Szóval, amikor frissítjük az autót, létfontosságú megérteni, hogyan lehet kihasználni. Aztán ott vannak a körülmények is, a szélre még mindig kicsit érzékenyek vagyunk, főleg, ha olyan erős, mint Silverstone-ban, ahol az 50 km/h-t is elérte. Mit várok a Magyar Nagydíjon? Annyit mondhatok, hogy a lassú, derékszögű kanyarokban jobbak vagyunk, mint az elnyújtottabbakban, legalábbis eddig úgy láttam. Reménykedhetünk egy pole pozícióban, de a szél kulcstényező lesz. Spa szintén egy olyan pálya lehet, ami jól fekszik az autónknak a jellemzői alapján, ott van a buszmegálló sikán, a La Source, és mindössze két gyors kanyar van rajta.”- árulta el Fred Vasseur.

„.”