A Magyar Nagydíj jövőjéről már zajlanak a tárgyalások. Lehet, hogy a felek már a hétvégén bejelentést tesznek. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár számolt be a fejleményekről.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a kormány döntése értelmében a Hungaroring Sport Zrt. tulajdonosi joggyakorlója az államtitkársághoz tartozó Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) lett. A sportért felelős államtitkárság számára pedig kiemelten fontos feladat biztosítani mindent a zökkenőmentes működéshez. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Forma-1-ben a Hungaroringé a második leghosszabb aktív sorozat a megrendezett futamok szempontjából, de az esemény túlmutat egy sportrendezvényen, mivel turisztikai jelentősége is van.

„Bízunk abban, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon már a szerződés meghosszabbításáról tudunk majd beszámolni. Ennek a céldátuma 2032, akár egy további ötéves opcióval, de az elsődleges feltétel ennek a megvalósulásához a korábban bejelentett fejlesztések határidőre történő végrehajtása. Az idei évben 40 százalékkal magasabb az előfoglalások száma. Ezeknek több mint a 40 százaléka négy-, 10-12 százaléka pedig ötcsillagos szállodába szól.”- árulta el Schmidt Ádám. Gyulay Zsolt kiemelte, hogy gyakorlatilag minden jegy elkelt a hétvégére, így teltházra és bevételi csúcsra számítanak.