A hétszeres bajnok jelenlegi szerződése a 2023-as szezon végén lejár. A brit pilóta állítja, hogy a jelenlegi teljesítmény semmilyen hatással nincs a szerződéshosszabbításra.

Lewis Hamilton határozottan állítja, hogy a Mercedes Forma-1-es formája semmilyen hatással nem lesz a csapattal folytatott szerződési tárgyalásaira. Magától értetődik, hogy a pénz nem az egyik akadály. A feleknek új feltételekről kell megállapodni. Hamilton a 2024-es szezon rajtjánál már 39 éves lesz. Még mindig álmodozik a nyolcadik világbajnoki címről. A Red Bull erőssége miatt ez a célja egyre távolodni látszik. Hamilton a következőket mondta:

„A szezon vége előtt már tárgyalóasztalhoz ültünk. Még mindig 100%-osan bízom ebben a csapatban. Mindannyiunknak hosszabb időbe telt, mire eljutunk oda, ahová szeretnénk. Ez nem könnyű. Hiszek abban, hogy eljutunk oda, ahova szeretnénk. Csak folytatnunk kell a munkát. Dolgozunk kell és próbáljuk elérni a céljainkat. Lesz pár frissítés a következő versenyekre. Remélhetőleg egyre több megérkezik. Volt pár megbeszélés a csapattal. Beszéltem az aerodinamikai vezetővel arról, hogy mit tervük a jövő évi autóval.”- árulta el Lewis Hamilton.